Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Pilaf de raci


Mod de preparare I: Se fierb racii (circa 25 de bucăţi) în apă cu sare, după ce au fost bine spălaţi. Se lasă să se răcorească, se scurg de apă; se curăţă gâturile, se trage maţuf afară şi se scot carapacea şi stomacul. Labele se pun deoparte. Cojile de rac, uscate, se pisează, se trec prin sită şi se amestecă cu 1-2 linguri de ulei până când încep să se rumenească; se sting cu 3 ceşti de zeamă în care au fiert racii. Se lasă să fiarbă bine şi se strecoară printr-o sită fină. Se înfierbântă 3 linguri de ulei, se adaugă 1 ceaşcă de orez spălat, se amestecă bine până când orezul a absorbit uleiul, se stinge cu 2 ceşti de zeamă în care au fiert cozile de raci. Se dă orezul la cuptor, 20-30 de minute; când e gata, se dă deoparte şi se amestecă cu o parte din gâturi şi cu labele. Câteva carapace se pot umple cu orez. Orezul poate fi servit pe un platou, ornat de jur împrejur cu gâturile rămase şi cara-pacele umplute.
Mod de preparare II: După ce au fiert racii în apă cu sare şi s-au răcorit, se curăţă de coajă, se scoate maţul din gâturi, iar acestea, împreună cu labele, sunt puse deoparte. Orezul fiert este amestecat cu un sos făcut din puţin zarzavat ras fin, fiert înăbuşit cu puţin unt. Când sosul e scăzut, se adaugă 1-2 linguri de sos de roşii; se amestecă cu gâturile de raci fierte sau orezul amestecat cu sos se acoperă cu gâturile de raci fierte.

Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate