Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Crap umplut pescaresc


Ingrediente: 1 kg de crap, o ceapă mare, 100 ml de ulei, 80 grame de miez de franzelă, 2 ouă, 2 căţei de usturoi, 30 grame de slănină afumată, piper, mărar sau pătrunjel, cimbru, 30 grame de făină, sare.

Mod de preparare: Pentru umplut, este indicat peştele cu pielea groasă, cum este crapul. Se curăţă de solzi şi de intestine. începând de la tăietura de pe burtă, se desprinde cu cuţitul toată pielea, lăsând-o prinsă de cap. Se scoate osul amar. Aripioarele şi coada se taie cu foarfecă pe dinăuntru, ca să se desprindă de carne, dar să rămână prinse în piele. Se desface carnea de pe oase, îndepărtând şi oasele mici şi se dă prin maşina de tocat, împreună cu ceapa tocată şi călită, 2 minute, cu două linguri de ulei, cu franzela muiată, o clipă, în apă rece, şi bine stoarsă, cu slănina şi usturoiul (facultativ). La tocătură se adaugă ouăle crude, o linguriţă rasă de sare, un vârf de cuţit cu piper, făină, o linguriţă cu pătrunjel sau mărar tocat şi se amestecă bine. Cu această compoziţie se umple pielea peştelui care, apoi, se coase pe burtă. Se aşază într-o tavă potrivită cu mărimea lui, pe un strat de zarzavat, sau numai unsă cu ulei, la care se adaugă 2-3 linguri de apă, o linguriţă rasă de sare, 10 ml vin alb sec, cimbru. Tava se lasă la cuptor circa 1 oră, la foc potrivit, ca peştele să se pătrundă, fără să plesnească pielea. Se stropeşte mai des cu sosul din tavă şi se întoarce, după ce s-a rumenit, adăugând câte puţină apă, când scade sosul. Se serveşte rece, tăiat în felii, cu bucăţi de lămâie.

Examinarea peştelui refrigerat (ţinut cu gheaţă) se face după aceleaşi criterii de apreciere, în ceea ce priveşte peştele congelat examinarea se face atît înainte de decongelare cît şi după aceea. în general peştele bine congelat dă un sunet clar la ciocanire ceea ce înseamnă că îngheţarea este uniformă în toată masa. Decongelarea peştelui se face la temperatura camerei, Imediat după decongelare peştele se prepară. Este total contraindicată păstrarea acestuia în frigider, chiar în congelator, după ce a fost decongelat.

Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate