Pescuit marin
Pescuit amenajari piscicole
Dunarea si Delta Dunarii
Pescuit subacvatic
Pesti marini
Pesti de apa dulce

Momeli si nade de pescuit
Monturi pentru pescuit
Noduri pentru pescuit
Stiati ca ...?

Undite (fixe)
Vergi
Mulinete
Fire
Naluci
Accesorii
Trusa pentru pescuit
Ambarcatiuni pescuit

Legea nr.192 din
19 aprilie 2001

Completarea Legii
nr.192/2001

Meteo
Solunar pescuit

Aspicuri din peste
Budinci si aluaturi cu peste
Ciorbe si borsuri pescaresti
Conserve de peste
Fructe de mare
Gustari din peste
Peste la cuptor
Peste la gratar
Marinate cu peste
Peste prajit
Piftii din peste
Plachie de peste
Preparate din broaste
Preparate din raci
Preparate diverse
Rasol de peste
Salate din peste
Saramuri de peste
Sosuri pentru peste
Tocaturi din peste

 

Retete culinare - preparate culinare din carne de peste

Chefal la cuptor


Ingrediente : Un chefal de 1-1,5 kg; 500 grame de roşii, 2-3 legături de pătrunjel, 4 căţei de usturoi, 1 foaie de dafin, cimbru, 100 grame de miez de pâine muiat în apă şi stors bine, 2 ouă, 1 lingură de unt, 300 ml bulion de peşte aromat, a150 grame de ciuperci.

Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se eviscerează chefalul; se porţionează sau se desface în două, îndepărtând şira spinării (care se fierbe cu bulionul aromat); se stropeşte cu lămâie, se sărează.
Se spală bine ciupercile, se toacă mărunt şi se călesc în ulei cu 2 fire de ceapă verde, tocată mărunt. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă, până fierb bine ciupercile; sunt gata când sunt moi şi a scăzut toată apa. Se pregăteşte tocătura din ciupercile răcite, pătrunjelul tocaî mărunt, untul, ouăie întregi şi miezul de pâine, bine zdrobit cu furculiţa. Umplutura trebuie să fie destul de consistentă.
Roşiile spălate, curăţate bine de pieliţe şi de seminţe şi tăiate mărunt, se fierb pe foc domol, împreună cu 1-2 linguri de ulei, 1 linguriţă de zahăr, sare, piper, 1-2 fire de busuioc (cine doreşte poate înlocui busuiocul cu cimbru). Sosul de roşii trebuie să scadă încet, rămânând destul de gros.
în tava unsă cu ulei se aşază peştele, pe care se presară usturoi tocat foarte mărunt şi se acoperă cu tocătură. Se stropeşte cu bulion de peşte aromat (nu trebuie să acopere tocătură, care se unge cu unt amestecat cu ulei). Se dă la cuptor circa 40 de minute, se serveşte cu sosul de roşii, separat.Spintecarea peştelui. Se ia un cuţin ascuţit la vîrf şi se despică peştele pe burtă de la coadă spre cap, ţinînd cuţitul cu dosul spre intestine (ca să nu se spargă fierea) cu mina dreaptă, iar peştele cu mina stingă. Se scot intestinele cu totul, se desprind uşor icrele, sau lapţii dacă sînt şi se pun deoparte într-o farfurie sau castronaş. Intestinele se scot cu băgare de seamă ca să nu se spargă fierea şi să nu se amărască interiorul peştelui. Cînd se curăţă peştele în interior se caută cu atenţie să nu aibă tenie (în cazul că are nu se consumă). De multe ori locul în care a fost fierea este galben şi amar. Acest loc se freacă cu lămîie sau oţet, după ce în prealabil a fost spălat. Dacă fierea s-a spart în momentul scoaterii intestinelor, se freacă în interior peştele cu lămîie sau oţet. Se scot de asemenea toate cheagurile de sînge.


Trimite o reteta culinara din peste si va fi publicata pe sit alaturi de numele tau (click aici!)

<<inapoi

 


Pariuri Sportive
 
 
Pescuit | Tehnici de pescuit | Scule de pescuit | Legislatie | Joc pescuit | Magazin pescuit
Despre vreme | Retete culinare | Forum pescuit | Evenimente | Galerie Foto | Publicitate | Contact
 
© 2004-2013 - Creative Vision
Toate drepturile rezervate